Bucătăria israeliană a fost influențată, în decursul anilor, de bucătăria mediteraneană și arabă, plus influențele semnificative ale diasporei evreiești. Mancaruri din Israel – cușer (permise) și teref (interzise).

Mancaruri din Israel | Mâncăruri cușer și teref

Regulile care provin din Tora sunt respectate în totalitate de către evreii ortodoșcși și, într-o oarecare măsură, de către ceilalți. Ei împart și astăzi mâncărurile între cele premise (cușer) și cele interzise (teref). Așadar, este permis consumul de viețuitoare marine, dar doar dacă au înotătoare și solzi.

Bineînțeles, fructele de mare nu se încadrează în această cerință. Produsele care conțin lapte și cele din carne nu pot fi consumate împreună, ci numai după aproximativ șase ore. Explicația simbolică este simplă și elocventă – laptele oferă viață, iar carnea este un simbol al sacrificiului, adică al morții.

mai mult la:  israeltravel.ro

Lasă un răspuns