Israelul întâmpină dificultăţi în eforturile depuse pentru a limita creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus şi a raportat peste 10.000 de cazuri noi în 24 de ore pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie, informează DPA.

Ministerul Sănătăţii din această ţară a anunţat miercuri seară că 10.001 infectări au fost înregistrate în cursul zilei de marţi. În Israel sunt internaţi 688 de pacienţi cu forme grave de COVID-19 şi au fost raportate 25 de decese noi asociate acestei maladii.

De la începutul pandemiei, puţin peste 1 milion de persoane din această ţară cu o populaţie de 9,4 milioane de locuitori au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare a început în Israel în decembrie 2020. Aproape 59% din totalul populaţiei israeliene a fost vaccinată cu schemă completă şi aproape 19% dintre rezidenţi au primit cea de-a treia doză de vaccin.

Israelul foloseşte aproape în exclusivitate vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech.

La sfârşitul lunii iulie, Israelul a devenit prima ţară din lume care a început să distribuie cea de-a treia doză de vaccin, pentru a stimula reacţia imunitară bazată pe sinteza de anticorpi. Şi alte ţări au adoptat ulterior această strategie.

/www.agerpres.ro/mondorama/

Lasă un răspuns