Israelis protest against Israeli prime minister Benjamin Netanyahu outside Prime Minister official residence in Jerusalem on July 25, 2020. Photo by Olivier Fitoussi /Flash90 *** Local Caption *** שמאל משטרה ירושלים הפגנה בלפור

Mai multe persoane au fost arestate sâmbătă seara şi alte câteva au fost rănite după proteste împotriva prim-ministrului Benjamin Netanyahu care au avut loc la Ierusalim şi în alte oraşe israeliene, transmite dpa.

Premierul Netanyahu este acuzat de corupţie într-un proces care a început în luna mai. În acest context, în ultimele luni proteste furioase împotriva sa au fost organizate în toată ţara.

Ciocniri între susţinători şi opozanţi ai prim-ministrului conservator au fost semnalate în mai multe locuri, iar poliţia a arestat mai multe persoane.

Totodată, în faţa sediului poliţiei din Ierusalim au avut loc ciocniri între poliţişti şi câteva sute de protestatari de dreapta care manifestau împotriva unui accident mortal în care a fost implicat un tânăr colonist evreu de 16 ani, care fugise de poliţişti. Tânărul de 16 ani aruncase anterior cu pietre asupra palestinienilor, conform informaţiilor apărute în presa israeliană.

mai mult la    /deschide.md/

Lasă un răspuns