Dacă aleg să devină activi în economie, evreii ultraortodocși ar putea aduce un plus de cinci miliarde de dolari anual la produsul intern brut al Israelului. Mulți dintre ei, minți strălucite, sunt tot mai curtați de companii din diverse domenii, ba chiar de Mossad.

Acest articol a apărut în numărul 79 (2 – 15 decembrie 2019) al revistei NewMoney

În ultimii 12 ani, Yossi (29 de ani) a urmat o rutină simplă – deșteptarea la 7 dimi­neața, rugăciunea, urmată de micul dejun până la 8, apoi de 14 ore sau chiar mai multe de studiu al textelor sacre. Pauze doar pentru a mânca și a se ruga din nou. Din septem­brie anul acesta, Yossi nu mai studiază textele sacre, ci matematica și anu­mite limbaje de programare, dat fiind că se pregătește pentru o facultate cu profil tehnologic. Speră ca după absolvire să ajungă să lucreze pentru o agenție de intelligence isra­e­liană, poate chiar pentru Mossad (serviciul israelian de informații externe).

„Evident că am aspirațiile mele. Vreau să slujesc Israelul și o rută ca aceasta, mai ales în domeniul apărării, mi-ar permite să-mi ating scopul“, mărturisește Yossi, al cărui nume de familie a fost păstrat secret din motive de securitate.

mai mult la  www.newmoney.ro

Lasă un răspuns