AcasăIsraelTurcia a eliberat un cuplu de cetățeni israelieni deținuți sub acuzația de...

Turcia a eliberat un cuplu de cetățeni israelieni deținuți sub acuzația de spionaj pentru că ar fi fotografiat reședința președintelui Tayyip Erdogan

-

Turcia a eliberat un cuplu de cetățeni israelieni deținuți sub acuzația de spionaj pentru că ar fi fotografiat reședința președintelui Tayyip Erdogan în timpul unei excursii la Istanbul, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut de ministerul de externe din Israel. Premierul israelian Naftali Bennett a negat acuzațiile de spionaj aduse celor doi soți, Mordi și Natali Oknin, precizând că aceștia nu lucrează pentru nicio agenție guvernamentală.

Guvernul a trimis un negociator pentru a obține eliberarea celor doi de către autoritățile turce. „Mulțumim președintelui Turciei și guvernului său pentru cooperare și abia așteptăm să-i primim pe cei doi acasă”, a mai transmis ministerul de externe.

O instanță din Turcia a dispus arestarea celor doi soți pe 12 noiembrie, sub acuzația de spionaj, după ce au fotografiat reședinția lui Erdogan de la Camlica Tower, din Istanbul.

Turk News

Lasă un răspuns

Must Read

Descoperă mai multe la Ierusalim | Israel ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura