AcasăIerusalimUn tribunal israelian a înghețat pentru câteva luni demolarea unor case palestiniene...

Un tribunal israelian a înghețat pentru câteva luni demolarea unor case palestiniene din Ierusalimul de Est

-

Un tribunal din Ierusalim a decis să înghețe timp de șase luni demolarea caselor palestiniene într-un cartier ocupat de statul evreu din Ierusalimul de Est, o mișcare calificată miercuri drept „progres”, dar nu „victorie” de către avocatul locuitorilor vizați, relatează AFP.

 

Israelul a ordonat demolarea a aproximativ 100 de case din Silwan, un cartier palestinian de la marginea vechiului Ierusalimul, susținând că au fost construite ilegal pe terenuri publice.
Totuși, Curtea Afacerilor locale din Ierusalim a anunțat luni o înghețare de șase luni, judecătorul Sigal Albo indicând că „a ajuns la concluzia că există o marjă pentru a acorda o întârziere”. Pe de altă parte, șaisprezece locuințe trebuie dărâmate imediat.
Întârzierea acordată de justiție este un „progres”, dar „nu o victorie”, spune Ziad Kawar, avocatul care reprezintă locuitorii palestinieni din Silwan, adăugând că dorește să contacteze diplomați străini pentru a face presiuni asupra autorităților israeliene.
Astăzi, aproximativ 210.000 de israelieni trăiesc în Ierusalimul de Est, o parte palestiniană a orașului ocupat și anexat de statul evreiesc în mod ilegal conform legii internaționale. Peste 300.000 de palestinieni locuiesc și ei în această parte a orașului, pe care doresc să o facă capitala statului la care aspiră.
mai mult la     /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

Descoperă mai multe la Ierusalim | Israel ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura